Mića Jovanović podnosi ostavku

Nacionalne vesti - Petak 13.06.2014 - 15:46

Rektor i vlasnik Megatrend univerziteta Mića Jovanović izjavio medijima da će podneti ostavku na sve funkcije i da je u Londonu gde traži "izgubljeni" doktorat.

(Foto: Kurir) (Foto: Kurir)
Jovanović je za RTS rekao da pored kompletne dokumentacije koju poseduje o svom doktoratu koji je branjen u Londonu, ima i dokumentaciju u Beogradu na Univerzitetu.
 
"Međutim, hoću da imam sada sveži dokument koji to potvrđuje, tako da sam došao u London samo na dva, tri sata da bih ove gnusne laži pobio. Posle 38 godina moje uspešne karijere, ja sam došao sada dve godine pred penziju da se pravdam za doktorat jedan i drugi, i za sve - za moju uspešnu karijeru", rekao je Jovanović. 
 
Nešto ranije on je Blicu takođe rekao da će podneti ostavku, ali ne iz moralnih razloga, već zbog toga što u njegov rad sumnjaju pemijer Srbije Aleksandar Vučić i prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić. 
 
"Podnosim ostavku na mesto rektora Univerziteta i na mesto predsednika Konferencije univerziteta Srbije (KONUS), ali ne iz moralnih razloga i što je to od mene tražio minstar prosvete Srđan Verbić, već zato što sumnju u moj doktorat imaju premijer Aleksandar Vučić i lider SPS Ivica Dačić ", poručio je on za Blic.
 
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je nešto ranije danas da ne smatra realnim da rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović ostane na toj funkciji, ako se dokažu navodi da nema doktorat. 
 
On je kazao da nije iznenađen navodima da rektor Jovanović nema doktorat Londonske škole ekonomije i političkih nauka, ali da ne želi da tvrdi da je to tačno dok ne vidi dokaze. 
 
Ističe da je priča o njegovom doktoratu "montirana".
 
"Radi se o tome da je moj doktorat uredno predat pre 30 i nešto godina. Bio je prijavljen u okviru Britanskog saveta za nacionalna akademska zvanja i ja sam svoju doktorsku disertaciju prijavio i branio pred ovom institucijom. To je vladina institucija, koja je u to vreme bila iznad svih univerziteta", naglasio je Jovanović. 
 
Institucija u kojoj je, kako kaže, branio svoj doktorat, nije bio fakultet, već nešto u rangu našeg Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje. 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: