Mihajlović: Dva miliona kvadrata za stanovanje pripadnika snaga bezbednosti

Nacionalne vesti - Četvrtak 14.12.2017 - 12:19

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će za nedelju dana radna grupa koja se bavi građevinskim delom u vezi sa izgradnjom stanova za pripadnike vojske, policije i BIA predložiti lokacije za izgradnju oko dva miliona kvadrata u nekoliko gradova Srbije.

Mihajlovićeva pozvala građevinske kompanije da se udruže FOTO: D. Ristić/OK Radio Mihajlovićeva pozvala građevinske kompanije da se udruže FOTO: D. Ristić/OK Radio

Kako je Mihajlovićeva rekla novinarima u Skupštini Srbije, biće predložene lokacije u Vranju, Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu.

"Predložićemo način kako će se projektovati, kao i cenu stana i ko će biti investitor, da li će ih graditi država ili lokalna samouprava", rekla je ministarka, navodeći i da će i zgrade i stanovi biti tipski.

Druga radna grupa, koja se bavi finansijskim delom izgradnje stanova, kako je dodala, treba da precizira kako će se čitav projekat finansirati.

"Plan je da se izgradi oko dva miliona kvadrata tih stanova, što će se raditi fazno", rekla je ministarka i dodala da bi gradnja u svim gradovima trebalo da počinje na proleće, i to prvih 400.000 kvadrata.

Prema njenim rečima, biće raspisani tenderi za izgradnju, a domaća građevinska industrija imaće prednost "jer zna najbolje da radi".

Mihajlovićeva je pozvala domaće građevinske kompanije da se udruže jer je to pravi način da dobiju posao na projektu.

"To je ogroman projekat, tražimo spremnu građevinsku operativu koja može da poštuje rok i cenu", rekla je ona.

Dodala je da su BIA, policija i vojska već navele kolike su im potrebe za stanovima u kom gradu.

"Pored Vranja, Novog Sada, Beograda, Niša, Kragujevca i Kraljeva, ima i drugih gradova u kojima postoje potrebe za stanovima i država će pokušati da učini sve da bi se to realizovalo", rekla je ministarka.

Kako je objasnila, početak gradnje stanova zavisiće od toga koliko je lokalna samouprava uspela da pripremi određenu lokaciju.

"Novi Sad, Beograd i Kraljevo, u potpunosti su spremili neke od lokacija", navela je Mihajlovićeva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je najavio, osim bonusa od 10.000 dinara do kraja godine i izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kao i dalja ulaganja u opremanje Vojske Srbije.

Insajder, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: