Mihajlović za Dačića, Dačić za Tadića

Nacionalne vesti - Petak 27.06.2014 - 15:42

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović optužila je predsednika SPS-a i bivšeg ministra unutršnjih poslova Ivicu Dačića da je MUP trpeo za vreme njegovog mandata.

Zar je važno ko je kriv? Zar je važno ko je kriv?
"Vrlo je teško biti premijer i rukovoditi ministarstvom. Tako da verujem da je MUP sasvim sigurno trpeo, u smislu nesprovođenja reformi. ", kazala je Mihajlović. 
 
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekla je da ne zna da li je to rađeno sa namerom, ali da sada shvata da se nekim resorima "niko nije istinski bavio". 
 
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je Mihajlovićkine optužbe i naveo da ona očigledno nije obaveštena o dešavanjima dok je on predvodio resor unutrašnjih poslova. 
 
"Gospođa Mihajlović je očigledno neinformisana o dešavanjima, neka pita svog predsednika stranke (Aleksandra Vučića)", rekao je Dačić. 
 
On je dodao da nije u redu da neko preko njega vraća sebe na političku scenu, sa temama koje više nisu aktuelne i da nije on taj koji je od smenjivanja branio policijske generale koje su smenjeni prošle nedelje. 
 
"Ja nisam upravljao policijom jer mi nisu dali. Nisam mogao da promenim te ljude u policiji jer je o tome morala da odluči vlada, a za to nije postojala politička volja i tako je bilo od početka do kraja", rekao je Dačić. 
 
On je kazao da je pogrešio jedino što je pristajao da ne bude promena u policiji, ali da je to činio iz želje da opstane dogovor sa bivšim liderom DS Borisom Tadićem. 
 
Dačić je bio ministar unutrašnjih poslova i u vladi Mirka Cvetkovića od 2008. do 2012. godine, a tu dužnost vršio je i u vladi sa SNS-om od 2012. do izbora 2014. godine kada je bio i premijer. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: