Milan Beko teško ranjen u sačekuši

Nacionalne vesti - Petak 14.11.2014 - 21:37

Biznismen Milan Beko ranjen je u pucnjavi na Senjaku, saznaje "Blic" a prenosi OK Radio.

Beko napadnut ispred svoje kuće na Senjaku Beko napadnut ispred svoje kuće na Senjaku

Kako list nezvanično sazanje, Beko je ranjen sa dva metka u stomak i grudi.

On je odmah prebačen u beogradski Urgentni centar i , kako nezvanično sazanjemo, reč je o ozbiljnim povredama. Kako nam je rečeno, Beko se trenutno nalazi u operacionoj sali.

Prema prvim informacijama iz policije, Beko je upucan u sačekuši ispred svoje kuće. Nepoznati napadač je pucao na Beka dok je ulazio u automobil.

Policija traga za napadačem, a uviđaj je u toku.

Biznismen Milan Bek nije član nijedne stranke, mada je bio ministar u vladama SPS, ND i JUL.

Učestovao je u nekoliko najvećih privatizacija, a u poslednje vreme pominjao se kao kandidat za direktora "Železnica Srbije".  

Beko je rođen u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci.

Prvo zaposlenje bilo mu je u pozicija direktora maketinga u marketinškoj agenciji Spektra.

Ubrzo je postao suvlasnik Spektre zajedno sa Vladimirom Popovićem Bebom. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu DiBek.

U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

 Ostao je upamćen kao autor Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. i po prodaji 49 odsto vlasništva Telekoma grčkom OTE-u i italijanskom STET-u. Dve godine kasnije prelazi u Saveznu Vladu Momira Bulatovića.

 Bio je i predsednik UO kragujevačke “Zastave”, ali je tu funkciju napustio posle bombardovanja 1999. godine.

Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL-a. U 2000-tim učestvovao je direktno ili posredno u nekoliko velikih privatizacija – kupovini najvećih srpskih mlekara, “Knjaz Miloša”, “Luke Beograd”, kao i privatizaciji “Večernjih novosti” i “C marketa” sa Miroslavom Miškovićem. Otac je četvoro dece.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: