Milenović optužuje političke strukture za napad

Nacionalne vesti - Ponedeljak 23.11.2015 - 14:56

Miroslava Milenović, koja je u subotu uveče fizički napadnuta u ulazu zgrade gde živi, poručila je da neće odustati od rada u Savetu za borbu protiv korupcije.

NUNS traži ostavku ministra unutrašnjih poslova; Foto: RFE/RL/Vesna Anđić NUNS traži ostavku ministra unutrašnjih poslova; Foto: RFE/RL/Vesna Anđić

Ona je javno ocenila da iza napada stoje navela da “određene političke strukture”, a da nije obavestila policiju o incidentu jer nema više poverenje u policiju i pravosuđe.
 
Miroslava Milenović je podsetila da je u septembru obavestila policiju i tužilaštvo da je neko prati, kao i da je zajedno sa policajcima obišla lokacije gde je praćena i gde postoje kamere, ali da joj se niko od zvaničnika od tada nije ni javio.

- Bilo mi je teško da priznam sebi da ne želim pomoć od onih s kojima sarađujem kao forenzičar za računovodstvo - rekla je Milenovićeva.

Zaštitnik građana Saša Janković izrazio je najveću zabrinutost zbog napada na Milenovićevu.
 
- Napadnuta je utvrđena državna politika, napadnuto je zvanično telo države Srbije i napadnuta je građanka, jedna od nas.

Treba nam rezultat jer je vreme za pokazne vežbe i političke izjave davno prošlo - rekao je Janković.

Dragan Kecman, načelnika Uprave kriminalističke policije, izjavio je juče da je policija samoinicijativno reagovala na informaciju iz medija da je napadnuta Miroslava Milenović.


On je napomenuo da ona nije prijavila napad policiji i pozvao ju je da to uradi.
 
- Policija je izvršila uviđaj i ostvarila kontakt sa Milenovićevom, koja nije bila spremna na saradnju.

Izjavila je samo da ju je s leđa nepoznata osoba udarila drvenim predmetom po glavi.
 
- Ostali smo uskraćeni i za odgovor na pitanje zašto slučaj nije prijavila policiji i zašto nije zatražila pomoć u zdravstvenoj instituciji koja bi konstatovala povrede.


Samoinicijativno smo joj ostavili broj telefona na koji može da nas pozove u bilo koje doba dana ili noći.

Obavestili smo Prvo osnovno tužilaštvo, uz čiju saradnju postupamo - rekao je načelnik UKP Beograd.

U međuvremenu,Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je ostavku ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.  

Sama činjenica da je pretučen član Saveta za borbu protiv korupcije dovoljan je razlog za ostavku.

Jer ako u ovoj državi policija ne može da zaštiti člana tog Saveta, kakva je onda sigurnost običnih građana, izjavio je predsednik NUNS-a Vukašin Obradović

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: