Milijardu dinara poplavljenima

Nacionalne vesti - Subota 14.06.2014 - 14:34

Vlada Srbije na sednici u subotu donela je odluku o izdvajanju milijardu dinara pomoći za obnovu privrede na poplavljenim područjima.

Milijarda za poplavljene privrednike (Ilustracija) Milijarda za poplavljene privrednike (Ilustracija)
Sredstva će preko Programa Fonda za razvoj Republike Srbije, po povoljnim uslovima, moći da koriste privredni subjekti za kupovinu nove i remont oštećene opreme, sanaciju objekata i finansiranje trajnih obrtnih sredstava, navodi se u saopštenju Vlade.
 
Krediti će biti odobravani do visine procenjene štete, sa rokom otplate do sedam godina za investicione kredite i do četiri godine za kredite za trajna obrtna sredstva. Kamatna stopa je 1,5 odsto godišnje.
 
Maksimalan iznos jednog korisnika sa povezanim licima može biti do 1,85 miliona dinara i ne može biti veći od visine procenjene štete.
 
Kako je najavljeno, svi detalji, kriterijumi i procedure Programa će biti objavljen na sajtu Fonda za razvoj Republike Srbije.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: