Ministar odbrane formirao komisiju zbog “slučaja Živković”

Nacionalne vesti - Četvrtak 29.06.2017 - 17:17

Ministar odbrane Zoran Đorđević formirao je komisiju sa zadatkom da utvrdi da li je bilo neovlašćenog dostavljanja i zloupotrebe podataka iz vojne evidencije za narodnog poslanika Zorana Živkovića u pogledu regulisanja vojne obaveze, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar odbrane Zoran Đorđević FOTO: D. Ristić/OK Radio Ministar odbrane Zoran Đorđević FOTO: D. Ristić/OK Radio

Komisiju, prema navodima iz saopštenja, predvodi načelnik Uprave za obaveze odbrane Sektora za ljudske resurse MO pukovnik Dragan Kotarlić, a o nalazima rada komisije javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Martinović je, naime, u parlamentu izneo da je Zoran Živković dobio oružje uprkos činjenici da je nesposoban za vojsku navodeći poverljive podatke iz vojne evidencije.

Poverenik za informacije od javnog značaja je u današnjem saopštenju naveo da je naredio pokretanje postupka nadzora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova i da je moguće da je u vom slučaju učinjeno i neko krivično delo.

Zoran Živković je zbog ovog slučaja najavio krivične prijave.

Insajder, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: