Ministar za luksuz

Nacionalne vesti - Petak 23.01.2015 - 08:01

Ministar za rad i socijalnu politiku sa platom od 100.000 dinara za samo jedno „armanijevo“ odelo izdvaja najmanje 1.000 evra.

Ne štedi: Ministar Vulin Ne štedi: Ministar Vulin

Vladine mere štednje i sudbina stotina hiljada siromašnih građana za koje je odgovoran po svemu sudeći ne utiču na raskošni životni stil Aleksandra Vulina. Poznat po redovnom korišćenju velnes programa u preskupom hotelu „Hajat”, Vulin ne žali ni na garderobi.

Kreatori i stilisti s kojima je „Blic” razgovarao procenjuju da bi Vulinov modni komplet - odelo, košulja, kravata, cipele, mogle da koštaju 4.000 evra, pa i više. Vulin za jedno pojavljivanje u javnosti u „armaniju”, koji je izgleda njegova omiljena modna marka, izdvoji para koliko prosečan Srbin zaradi za godinu dana.

- Po kroju i bojama može da se zaključi da Aleksandar Vulin često nosi Armanijeva odela, i to ona koja pripadaju klasičnoj liniji ove modne kuće - kaže za „Blic” Vasilije Kovačev, modni dizajner.

Predznak „armani” ipak nije dovoljan za pozitivan politički imidž.

- Generalno, u Vulinovim kombinacijama nema grešaka. Ali, u njegovom slučaju je više prisutan stil nekoga ko ima rođake na Siciliji, a ne savremenog evropskog političara - ocenjuje Kovačev.

Taj sicilijanski duh „don Vulina” i te kako košta. Kako ocenjuju dizajneri, klasično sivo odelo kakvo nosi ministar za socijalna pitanja košta i do 3.000 evra, cena košulje se kreće od 200 do 300 evra, za kravatu treba da se izdvoji od 100 do 150 evra, dok je minimalna cena cipela 300 evra. Elegantnija odela, poput onih koje ministar bira za svečanije prilike, skuplja su za nekoliko stotina evra.

U to da novac nije uzalud potrošen, ministra možda uveri komentar stiliste koji njegov stil ocenjuje kao pun pogodak.

- Crno odelo sa crnom košuljom i kravatom, koje može da se oceni kao „Armani stil”, izbor je koji ne može da bude promašaj - smatra stilista Srđan Šveljo.

Iako je crna „Vulinova boja”, Šveljo ministru preporučuje da bude slobodniji, da u svoje oblačenje unese različitije boje, na primer braon, sivu, zelenu, a naročito bordo boju. Preporučuje mu i nošenje užih odela, kako bi utisak bio bolji.

Zanimljivo je da veliki broj modnih kreatora i stilista koje smo kontaktirali uopšte nije želeo da govori o ovoj temi, ne želeći da se „mešaju u politiku”.

Takođe, i među političkim analitičarima je bilo gotovo nemoguće naći sagovornika koji bi komentarisali činjenicu da jedan političar sa mesečnom platom od 900 evra nosi tako skupu odeću.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da političari treba da budu adekvatno obučeni, da poštuju određeni dres kod, da nose kvalitetne satove i cipele..., ali i da ne treba da se razmeću.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: