Ministarka najavila nestašicu energije

Nacionalne vesti - Nedelja 21.09.2014 - 09:24

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukutre Zorana Mihajlović ocenila je da bi Srbiju ove zime mogla da zadesi energetska kriza, ali je poručila i da nema mesta panici.

Mihajovićeva najavljuje da neće biti dovoljno uglja, struje, gasa... Mihajovićeva najavljuje da neće biti dovoljno uglja, struje, gasa...

"Govorim o energetskoj krizi zato što Srbiji nedostaju i ugalj i struja i gas i mazut. Mogli smo sve vreme od poplava da nabavljamo ugalj, ali to nismo učinili. Svaka tona uglja na deponiji koja bi se uvezla znači manji uvoz kilovat-časova struje", rekla je Mihajlović "Politiku" od nedelje.

Mihajlović koja je u prethodnom mandatu bila ministarka energetike, dodala je da je Vlada još u junu donela odluku da "Srbijagas" krene u nabavku gasa, ali da do danas nema informacija o tome. "Kako se približava grejna sezona, i kako je svima jasno da 15. oktobra treba da budu topli radijatori, shvatamo da nam sve fali", ukazala je ona.

Mihajlović je kao neosnovanu ocenila najavu direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića o poskupljenju tog energenta od 1. januara, odnosno o uvođenju ekonomske cene gasa.

"On može da poželi cenu kakvu hoće, ali cenu gasa, kao i struje određuje regulatorna Agencija za energetiku", podsetila je ministarka.

Ona je poručila i da ne treba stvarati paniku, jer će država učiniti sve da obezbedi sigurnu isporuku električne i toplotne enrgije građanima.

 

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: