Ministarstvo vrši prtisak na advokate

Nacionalne vesti - Petak 26.09.2014 - 14:58

U celoj Srbiji i dalje traje štrajk advokata, a Ministarstvo pravde vrši pritisak na advokate da počnu sa radom kazao je predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević.

(Foto: Kurir) (Foto: Kurir)

On je kazao da je iz Ministarstva pravde vršen direkntni pritisak na pojedine advokate da počnu sa radmo, "kako bi pokazali da je ministar Nikola Selaković bio u pravu".

- Ljudi iz Ministarstva, za koje znamo ko su, zvali su pojedine kolege da na prijateljskoj osnovi počnu da rade i pojave se u sudovima. Kolege su zvale i Advokatsku komoru Srbije i Beograda - kazao je Đorđević.

On je kazao da Komora niti je gonila nekog zbog kršenja štrajka niti će to raditi.

- Neka radi ko hoće, neka radi suprotno stavu advokature. Ovde se radi o odluci savesti, a ne o zabrani - kazao je Đorđević i dodao da je 90-ih štrajk advokata trajao 78 dana i da je tada bilo pretnji i hapšenja i da to očekuje ponovo.

On je kazao da će uskoro Komora pozvati ministra finansija Dušana Vujovića i ministra Selakovića da se suoče u TV duelu, kako bi građani procenili ko je u pravu.

- Ako imaju obraz neka dođu. Evo nas, eto njih. Ali ja verujem da se neće pojaviti i opet će imati neki izgovor - kazao je Đorđević.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: