Ministri i analitičari različito o MMF-u

Nacionalne vesti - Utorak 24.02.2015 - 07:59

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović ocenio je da je odobrenje Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za trogodišnji aranžman iz predostrožnosti veliko priznanje za stručni rad i napore koje je uložila Vlada Srbije.

- To je veliko priznanje i za naš stručni rad i za rad premijera Aleksandra Vučića i cele vlade na putu reformi. Ovo je priznanje čitave međunarodne zajednice, za sve ono što smo već uradili - rekao je Vujović za televiziju Pink.
 
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin smatra da je dogovor sa MMF-om dobra vest i da će to podstaći investicije u Srbiji.
 
On je gostujući na televiziji Pink kazao da je porast vrednosti dinara direktna posledica dogovora sa MMF-om i dodao da je za investitore važno da zemlja ima ovakav aranžman, jer to znači da je stabilna.
 
Ekonomski analitičar Miroslav Prokopijević ocenio je da je za Srbiju bolje da ima ovakav aranžman nego da ga nema, ali da “milijarda evra na tri godine teško moze da pokrije loše cifre koje postoje u srpskoj privredi i javnim finansijama". On je podsetio da je Srbija sličan aranžman iz 2012. godine napustila posle samo tri meseca.
 
On je kazao da je osnovni problem tog aranžmana da li će uspeti da se održi duže vreme, jer je za njegovo dobijanje Srbija obećala neke stvari koje su i ekonomski i politički bolne, a kako je naveo, “već sad može da se sumnja da će neke od tih stvari biti ispunjene”.
 
Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u ponedeljak je Srbiji odobrio trogodišnji aranžman iz predostrožnosti. Misija MMF-a postigla je dogovor sa Srbijom o aranžmanu iz predostrožnosti u vrednosti od oko milijardu evra, krajem novembra prošle godine u Beogradu.
 
 
Blic, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: