Mišiću ukinuta oslobađajuća presuda

Nacionalne vesti - Petak 04.04.2014 - 19:14

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je navijač "Crvene zvezde" Uroš Mišić bio oslobođen optužbi za nasilničko ponašanje, odnosno tuču sa američkim marincima u noćnom klubu i predmet vratio Prvom osnovnom sudu na ponovno suđenje.

Mišiću ukinuta oslobađajuća presuda (Foto: Novosti.rs) Mišiću ukinuta oslobađajuća presuda (Foto: Novosti.rs)
Presuda je ukinuta, jer nije jasno da li je Mišić svojim postupkom izazvao tuču ili je samo učestvovao u tuči. Zbog toga nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost prvostepene presude, navodi se u obrazloženju odluke koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda.
 
Dodaje se da se osnovano se žalbom tužioca presuda pobija i zbog pogrešno i nepotpuno utvrdjenog činjeničnog stanja, jer prvostepeni sud nije ocenio odbrane okrivljenih, kao i jer je izostala valjana ocena izvedenih dokaza, kako pojedinacno, tako i u vezi sa ostalim dokazima.
 
Mišić je optužen zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, odnosno tuče sa američkim marincima u klubu "Plastik".
 
Što se tiče američkih marinaca, koji se vode kao oštećeni, oni se nisu odazvali sudu na više poziva, koji su im bili upućeni preko Američke ambasade u Beogradu.
 
Prema pisanju medija, Mišić je sa drugovima u "Plastiku" učestvovao u tuči sa obezbedjenjem američke ambasade.
 
On je navijač "Crvene zvezde" i bivši osudjenik koji je početkom decembra 2012. godine, posle pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, amnestiran i pušten na slobodu.
 
Dva puta je bio osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.
 
Agencije, Blic

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: