Mišković prodaje Delta siti da gradi "Planet"

Nacionalne vesti - Utorak 09.06.2015 - 13:05

Prostorije centrale Delta Holdinga u novobeogradskoj ulici Milentija Popovića 7b prodate su nedavno.

Miroslav Mišković Miroslav Mišković

Tako da će se sedište i zaposleni kroz mesec dana privremeno iseliti u neki od mnogih Deltinih prostora u gradu, dok ne bude gotova nova zgrada.

Prodaja sedišta firme nije jedina prodaja na kojoj se u "Delta Holdingu" trenutno radi. Menadžment je upravo u ozbiljnim pregovorima (sa dobrim izgledima za njihov uspešni završetak) za prodaju šoping molova "Delta Siti" na Novom Beogradu i u Podgorici, kaže za "Danas" predsednik kompanije Miroslav Mišković, uz objašnjenje da se svi ti i slični potezi u poslednje vreme povlače "jer nije dobro da sva jaja budu u jednoj korpi".

Ali, uz to odmah dodaju i sledeću dobru vest: od novca dobijenog od prodaje šoping molova gradiće se objekat o kome se poslednjih godina mnogo govorilo – "Delta Planet", na lokaciji kod beogradske Autokomande. Poslednji dogovori u Gradu o tome su u toku, postoji jedino bojazan da brzina izdavanja potrebnih dozvola ne bude u kontradikciji sa proklamovanim obećanjima za ove poslove. Ali, kad stignu dozvole, "Delta" je spremna da počne radove u roku od mesec dana, i da ih okonča za godinu i po. Centar grada tada se iz Knez Mihailove seli tamo, siguran je sagovornik "Danasa".

U "Delti" skreću pažnju da ove prodaje ne znače rasprodaje. "Deltin" kor biznis, precizirano je, uvek se ticao kupovine firmi i njihovog doterivanja za što uspešniju prodaju. Reč je o nekoj vrsti investicionih fondova. Na ovaj je način u Srbiju, preko "Delte", došlo više od 1,5 milijardi evra. Uz ovo, naglašava se potreba za još nekim demistifikacijama: iako Mišković misli da privatizacija u Srbiji nije sprovedena tako rđavo, sama "Delta" se ne može smatrati nekakvim posebnim dobitnikom privatizacije, jer samo 19% ukupnog prometa "Holdinga" dolazi iz privatizovanih firmi. Druga je stvar što one izvanredno rade. Pogledajte "Yuhor", kažu u "Delta Holdingu".

b92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: