Mišković prodao Delta siti za 200 mil. EUR

Nacionalne vesti - Utorak 09.02.2016 - 14:05

Kompanija Delta holding Miroslava Miškovića prodala je tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici, potvrđeno je za B92.

Kupac je južnoafrički investicioni fond; Foto: Milorad Milanković Kupac je južnoafrički investicioni fond; Foto: Milorad Milanković

Kupac je južnoafrički investicioni fond Hiprop investment limitid, koji je objavio da je od srpke kompanije Delta rilestejt, koja je deo Delta holdinga, kupio tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona evra.

Kako navodi kupac, Delta siti je kupljen za 127,75 miliona evra, od čega je 112 miliona prodajna cena, dok će sa nešto manje od 16 miliona evra biti isplaćeni postojeći dugovi bankama.

Delta siti u Podgorici prodat je za 75 miliona evra, od čega je 60 miliona cena za sam objekat dok će sa nešto manje od 15 miliona evra biti isplaćeni bankarski zajmovi.

Ranije je kompanija Delta holding povodom medijskih natpisa da je šoping centar prodat, saopštila da sve što je u vlasništvu Delte ima potencijal da se proda, ali da "za sada ništa nije prodato".

“Ali ako naiđe dobar kupac, odnosno dobra ponuda, razmislićemo”, rečeno je tada.

Predsednik kompanije Miroslav Mišković izjavio je nedavno za Danas da je menadžment Delta holdinga u ozbiljnim pregovorima za prodaju tržnih centara "Delta siti" na Novom Beogradu i u Podgorici, uz objašnjenje da se svi ti i slični potezi u poslednje vreme povlače "jer nije dobro da sva jaja budu u jednoj korpi".

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: