Nađena devojčica, otmičari uhvaćeni

Nacionalne vesti - Petak 13.03.2015 - 16:06

Dvogodišnja devojčica koja je oteta danas oko 13 časova u beogradskom naselju Braća Jerković, pronađena je nakon dva sata policijske potere, a otmičari su uhvaćeni.

Foto: MUP Foto: MUP

RTS-u je to potvrdio i otac devojčice, a Blic prenosi da se on vrlo brzo posle otmice pojavio u ulici Braće Jerković, identifikovao dete, a posle tog razgovora otišao u beogradsku policiju.

Prema navodima B92, otmičari su kolima pokušali da probiju naplatnu rampu "Šimanovci" na auto-putu ka Šidu, a policija ih je stigla 40-ak kilometara dalje gde im je preprečila put.

Reporter RTS-a sa lica mesta, sa naplatne rampe Šimanovci, javio je da je muškarac pokušao da pobegne iz auta noseći dete u rukama, a da ga je policija sustigla kod zaštitne ograde auto-puta.

Prema njegovim rečima, dete je bezbedno i nije povređeno.

Mediji prenose i da su otmičari međusobno razgovarali na španskom.

Prethodno su mediji javili da su oko podneva mladić i devojka zaustavili na ulici ženu i oteli joj dete iz ruku, a zatim pobegli u automobilu marke BMW serije 5 sive boje, sa francuskim tablama.

U automobilu su bili devojka plave kose i muškarac od oko 45 godina, preneo je Blic.

Žena, koja je bila ocevidac otmice, rekla je za taj list da je muškarac prišao majci koja je šetala s detetom, grubo je odgurnuo, a nakon što je ona pala na asfalt istrgao dete iz ruku, stavio ga u kola i odvezao se.

Policija je odmah nakon otmice pozvala građane da informacije o tom događaju ili vozilu kojim je devojčica odvezena, prijave na broj 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

U međuvremenu policija je blokirala izlaze iz Beograda, na mestu otmice se odvijao uviđaj, a ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio da "nadležni neće stati dok dete ne bude pronađeno", te da je danas pronalazak devojčice prioritet za njegovo ministarstvo.

Vučić pohvalio brzu reakciju MUP-a

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je, povodom hitre i uspešne akcije pronalaženja otete devojčice, pohvalio rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

- Otmica deteta u beogradskom naselju Braće Jerković uzbudila je celu javnost Srbije. Ponosan sam na reakciju države i čestitam ministru unutrašnjih poslova i policiji na hitroj i efikasnoj akciji - navedeno je u sopštenju.

Premijer je pohvalio policajce operativce, koji su učinili sve da spasu otetu devojčicu, čak i u trenutku kad su kriminalci, bežeći od policijske potere, pokušali da je bace preko ograde, kaže se u saopštenju premijera Vučića.

Stefanović: Devojčica spasena, otmičari uhapšeni

Brzom i efikasnom akcijom policije devojčica, koja je danas oteta na Voždovcu, je spasena i otmičari su uhapšeni, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

- Imali smo monstruozno delo na Voždovcu, dvogodišnje dete oteto je i istrgnuto iz ruku majke. Policija je odmah krenula u poteru, imali smo dobre informacije i brzo smo reagovali, saobraćajna policija je uočila vozilo na auto putu i odmah su angažovani presretač i helikopterska jedinica - rekao je Stefanović.

Ministar je objasnio da je presretač sustigao vozilo i da je policija privela i uhapsila otmičare, a da je, na sreću, dete nepovređeno.

Govoreći o uhapšenim otmičarima, Stefanović je naveo da policija za sada ima samo podatke iz njihovih pasoša i da se utvrđuje da li su te isprave verodostojne ili su falsifikovane.

 - Tokom potere policajci su primetili da su otmičari u jednom momentu pokušali da bace dete, preko ograde, pored auto-puta i da nastave kretanje dalje. Srećom brzom intervencijom policije, koja ih je na vreme sustigla i opkolila izbegnut je najstrašniji scenario i dete je živo i nepovređeno - naglasio je Stefanović.

Ministar je dodao da je bila angažovana i granična policija, koja je imala zadatak da spreči otmičare da pređu granicu sa detetom.

TANJUG

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: