Najbolji antiejdž tretmani svih vremena

Zivot i stil - Sreda 16.07.2014 - 07:05

Leto je idealno za sportske aktivnosti na otvorenom, a neke od njih osim što će učiniti da se osećate bolje, su zapravo najbolji antiejdž tretman.

Sura Nualpradid/FreeDigitalPhotos.net Sura Nualpradid/FreeDigitalPhotos.net

Poznato je da svako godišnje doba zahteva posebnu negu kože lica i tela. Međutim, da li ste znali da leti možete da sprovedete jedan od najboljih antiejdž tretmana? Ne, ne radi se o višečasovnoj poseti salonu, koje leti i nije preporučljivo, već se radi o najobičnijim vežbama.

Bivša kanadska atletičarka i nutricionista Rijan Stefenson je podelila zanimljivosti o zdravlju kože, koje nas teraju da se postanemo aktivniji.

Vežbe smanjuju glikaciju

Jedno od istraživanja na ovom polju koje je objavljeno u magazinu “Journal of Metabolism”, je pokazalo da se vežbanjem smanjuje nivo glikacije u krvi. Naime, glikacija je proces koji sprečava stvaranje kolagena i elastina, doprinoseći time upalu i oštećenja celularne membrane. Glikacija ne samo da ubrzava proces starenja, s obzirom da sprečava regeneraciju kože, već je čini podesnijom za oštećenja izazvana sunčevim zracima.

Vežbanje poboljšava cirkulaciju

Poznato je da vežbanje poboljšava cirkulaciju i pomaže boljem izlučivanju toksina.

- Koža je naša zaštita od spoljašnjeg sveta, a svakodnevno je izložena brojnim zagađenjima. Povećan dotok krvi povećava mogućnost izbacivanja i neutralizacije toksina pre nego što izazovu oštećenja na koži - objašnjava Rijan.

Sprečava smrt ćelija

Kanadska atletičarka je objasnila i da se vežbanjem oslobađa IL 15, jedinjenje koje spračava smrt ćelija. Istraživanje sprovedeno na McMaster univerzitetu u Kanadi je pokazalo da su ljudi koji su samo dva puta nedeljno vozili bicikl za tri meseca pokazali odlične rezultate kada se radi o poboljšanju stanja kože.

Nadamo se da ćete zbog svega navedenog, vežbanje uvrstiti u vašu svakodnevicu.

SUPER ZENA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: