Neće biti restrikcija struje

Nacionalne vesti - Utorak 05.08.2014 - 09:22

Direktor Termoelektrane Kosotolac Dragan Jovanović kazao je da će biti dovoljno uglja za zimu i da ne očekuje probleme sa isporukom električne energije.

(Foto: B92) (Foto: B92)
- Čeka nas težak avgust, da obezbedimo uslove da proizvodnja krene na maksimalni nivo, da bismo tokom jeseni obezbedili na deponijama dovoljne količine uglja, da uđemo bezbedno u zima - kazao je Jovanović gostujući na Radio-televiziji Pink. 
 
On je kazao da građane tokom zime očekuje hladno vreme, ali da sa grejanjem ne bi trebalo da bude problema i da su preduzete mere kako bi se električna energija isporučivala redovno. 
 
- I vlada i Ministarstvo energetike su preduzeli dodatne mere da se obezbede dodatne količine energije za koje se veruje da će nedostajati, tako da ja verujem da neće dodći do onoga od čega svi strahuju, a to su restrikcije električne energije - kazao je Jovanović. 
 
On je kazao da je preambiciono reći da je Kostolac oslonac srpske energetike, ali da je važni proizvodni element, naročito posle majskih poplava. 
 
- Sigurno je jako važan kapacitet naročito tokom zime i kada je Kolubara u značajnim problemima zbog poplava i kada će blokovi u Tentu imati problema da rade na maksimalnom opterećenju - kazao je Jovanović. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: