"Nećemo odgovoriti, na ludilo nema reakcije"

Nacionalne vesti - Četvrtak 24.09.2015 - 12:35

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se na ekonomske mere može odgovoriti ekonomskim merama, ali da se "na ludilo ne možete reagovati nikako".

Vučić neće dozvoliti da se Srbija i Hrvatska smeštaju u isti koš. Foto: B92 Vučić neće dozvoliti da se Srbija i Hrvatska smeštaju u isti koš. Foto: B92
Vučić je gostujući na TV B92 povodom krize na granici Srbije i Hrvatske rekao da Srbija ne želi da odgovara na odluku Hrvatske da onemogući ulaz srpskim vozilima.
 
"Srbija na sumanute mere neće da odgovara. Mislili smo da je davno prošlo vreme kada se ulazilo u autobus i govorili 'ti, ti i ti, ne možeš dalje'", rekao je Vučić.
 
Premijer je rekao da neće da dozvoli da se Srbija i Hrvatska smeštaju u isti koš i istakao da to ne rade ni visoki evropski zvaničnici kao što su Federika Mogerini ili Johanes Han.
 
"Zvaničnici EU su nedvosmisleno rekli i to pred predstavnicima Hrvatske da Srbija u ovome nema krivice, da je krivica na hrvatskoj strani", rekao je Vučić.
 
Vučić je rekao da nije dobar način da se razgovara "o orlovima i muvama i šaranju" i da Srbija neće u tome učestvovati. Kako je rekao, na iracionalne i sumanute mere se ne može odgovarati na racionalan način.
 
Rekao je i da nije bilo kontakta sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem, kao i da je "bio šokiran kada je čuo za ono sa autobusom".
 
"Nije mi bilo teško da ga pozovem kada su krenuli sa merama, ali sada moram da vidim da li postoji smisao", rekao je Vučić. 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: