Nema dogovora, isprskan Verbić

Nacionalne vesti - Utorak 17.03.2015 - 15:54

Prosvetni radnici i ministar nisu postigli dogovor na novom sastanku, a protest na kojem je prisustvovalo više hiljada ljudi završen je oko 16 časova.

Foto:Tanjug Foto:Tanjug

Kako su naveli predstavnici prosvetara, štrajk će se nastaviti, a oni i dalje ostaju pri svojim zahtevima - traže hitnu sednicu u parlamentu na kojoj će obrazovanje biti jedina tačka dnevnog reda, sastanak sa premijerom i predsednikom države, kao i potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora.

Unija sindikata prosvetnih sindikata Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije nastaviće štrajk skraćivanjem časova na 30 minuta, a neće biti održavana ni pripremna nastava.

Saobraćaj u Nemanjinoj ulici, koja je bila zatvorena, sada se postepeno ponovo uspostavlja.

Dogovor nije postignut uz obrazloženje Verbića da zbog aranžmana sa MMF-om ne može da se izađe u susret prosvetnim radnicima koji traže bolji materijalni položaj.

- Vlada to ne može da obeća zbog aranžmana sa MMF i Ministarstvo prosvete nema taj novac u budžetu - rekao je Verbić i naveo da nema ovlašćenje da tako nešto potpiše.

Predstavnici dva reprezentativna sindikata prosvete koji štrajkuju četiri meseca su, na početku protesta u Beogradu, na pisarnici Doma Narodne skupštine za sve poslaničke grupe i Odbor za prosvetu i obrazovanje ostavili kutije u kojima se nalaze zahtevi prosvetnih radnika.
 

BETA,TANJUG

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: