Nema leka za trudnice

Nacionalne vesti - Utorak 02.12.2014 - 14:04

Već nedelju dana u apotekama u Srbiji nema leka utrogestan, koji se koristi za održavanje trudnoće.

(Ilustracija) (Ilustracija)

Iz preduzeća koje je nosilac dozvole za stavljanje leka u promet najavljuju da će problem biti rešen početkom naredne nedelje.

Rukovodilac Centra za informacije o lekovima u "Apoteci Beograd" Milana Dučić rekla je da leka već nedelju dana nema u njihovim apotekama, jer ga nema na tržištu.

U preduzeću SODIMED, koje je nosilac dozvole za lek, objašnjavaju da je do zastoja i nestašice na tržištu došlo zbog obnove registracije leka, koja je morala da se obavi u Agenciji za lekove i medicinska sredstva.

Menadžer u kompaniji Nebojša Trkulja rekao je da su od ALIMS-a pre dve nedelje dobili dozvolu, da je lek iz Francuske stigao u Srbiju i da je u fazi carine.

- Mislim da će sve biti završeno početkom sledeće nedelje i da će utrogestan od ponedeljka biti u apotekama - naglasio je Trkulja.

U Agenciji za lekove i medicinska sredstva potvrđeno je da je utrogestanu istekla registracija i da je obnovljena sredinom novembra.

- Trenutno nemamo ni jednu novu seriju utrogestana na kontroli kvaliteta - rekao je portparol ALIMS-a Aleksandar Tucović.
 

B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: