"Nema otpuštanja u vojsci, povećaćemo brojno stanje"

Nacionalne vesti - Subota 31.12.2016 - 17:35

Ministar odbrane Zoran Đorđević poručio je pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da zahvaljujući njihovom radu i požrtvovanju Srbija danas ima oružanu silu sposobnu da odbrani svoju državu i narod

Vojska i dalje uživa poverenje građana; FOTO: D. Ristić/OK Radio Vojska i dalje uživa poverenje građana; FOTO: D. Ristić/OK Radio

Ministar odbrane Zoran Đorđević poručio je pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da zahvaljujući njihovom radu i požrtvovanju 2017. godinu dočekujemo ponosni na činjenicu da Srbija danas ima oružanu silu sposobnu da u svakom trenutku odbrani svoju državu i narod.

Vojska Srbije je i dalje institucija koja uživa najveće poverenje građana Srbije. Zasluga za to je naša, od najmlađeg vojnika do načelnika Generalštaba.

Ne smemo zaboraviti da se njen ugled gradio vekovima i da naša generacija ima zavet da ga održi i ojača.

Vojska je bila i ostala najveća uzdanica građana Srbije, naveo je Đorđević u obraćanju pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u magazinu "Odbrana".

On je rekao da socijalni položaj pripadnika sistema odbrane ne treba da ih obeshrabri, jer borba za njegovo poboljšanje jeste i biće stalni zadatak nadležnih.

Đorđević je istakao da ima razumevanja za nezadovoljstvo dela pripadnika Vojske, onih koji smatraju da se sindikalnim delovanjem može popraviti ekonomski položaj.

Ne mogu da budem saglasan sa načinom na koji se to nezadovoljstvo izražava.

Vojnicima nije mesto na ulici, niti im dolikuje da svoje najviše starešine javno nazivaju nedostojnim imenima, rekao je Đorđević i istakao da nijedan sindikat ne može biti veći prijatelj Vojske i vojnika od Vlade Srbije.

On je podsetio da su, zahvaljujući uštedama u budžetu i pametnim raspolaganjem državnim novcem, stvoreni uslovi za povećanje zarada u sistemu odbrane od pet odsto.

Đorđević je najavio da će i u 2017. godini biti nastavljen program subvencionisanog stambenog kreditiranja za pripadnike sistema odbrane i naglasio da u sistemu odbrane neće biti otpuštanja.

U Novoj godini radićemo na povećavanju brojnog stanja, naročito onih kadrova koji su u prethodnom periodu beležili značajan odliv, kazao je Đorđević.

On je rekao i da tradicionalno prijateljstvo Srbije sa Rusijom ne stoji na putu evropskih integracija, niti partnerskih odnosa sa zemljama NATO, u okviru Partnerstva za mir.

Srbija je vojno neutralna zemlja, sa strateškim ciljem ulaska u EU. Razvijamo partnerske odnose sa svim relevantnim faktorima globalne bezbednosti, jer je to jedini način da se odupremo pretnjama koje se danas pre svega očitavaju kroz terorizam i verski ekstremizam,istakao je Đorđević.

On je podsetio na učešće pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacija pod okriljem Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Ravnopravan i obostrano koristan odnos je naš imperativ u razvijanju saradnje sa zemljama regiona.

Verujemo da zemlje Balkana imaju snažan interes da razvijaju saradnju u oblasti odbrane i bezbednosti.

Migrantska kriza je najbolji dokaz da je jedinstvo i bliska koordinacija među zemljama koje se nalaze na putu izbeglicama preduslov njenog držanja pod kontrolom, rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije svakodnevno su angažovani na zaštiti i kontroli državne granice i taj zadatak obavljaju izuzetno uspešno, jer je više od 18.000 ilegalnih migranata sprečeno da uđu u Srbiju.

Čvrsto verujem da nam 2017. donosi napredak i mir i svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije želim srećnu Novu godinu i božićne praznike, poručio je Đorđević.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: