Ni makac u istrazi o Savamali

Nacionalne vesti - Sreda 24.08.2016 - 14:06

Više javno tužilaštvo u Beogradu je u sredu saopštilo da i dalje traje predistražni postupak u slučaju beogradske četvrti Savamala gde su ljudi s fantomkama pre četiri meseca srušili objekte u Hercegovačkoj ulici.

Rušenje objekata u Savamali; Foto: Ana Paunković Rušenje objekata u Savamali; Foto: Ana Paunković

Nema novosti u postupku "Savamala", rečeno je agenciji Beta u Tužilaštvu.

Ranije su rekli će javnost o slučaju "Savamala" biti obaveštena kada "predistražni postupak bude okončan".

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 29. maja da će nadležne službe za desetak dana saopštiti ko je rušio u Savamali i po čijem nalogu, a 8. juna je rekao da su najviši organ vlasti u Beogradu odgovorni za rušenje.

U noći izmedju 24. i 25. aprila, osobe maskirane fantomkama su bagerima porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja "Beograd na vodi".

Gradjani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

Zaštitnik gradjana Saša Janković je objavio izveštaj o kontroli rada policije te noći, iz kojeg se vidi da je iz vrha policije službenicima naredjeno da tako postupe, a načelnik Komunalne policije Nikola Ristić je u razgovoru s Jankovićem tvrdio da gradjani nisu pozivali Komunalnu policiju, iako se pokazalo suprotno.

Janković je utvrdio i da su organi i službe grada Beograda načinili propuste u pogledu zakonitosti preduzetih mera posle rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici.

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" koja je organizovala nekoliko masovnih protesta gradjana zbog rušenja objekata u Savamali, odgovornim za rušenje i postupanje tokom i posle njega, smatra gradonačelnika Sinišu Malog, predsednika Skupštine Beograda Nikolu Nikodijevića, ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, v.d. direktora Policije Vladimira Rebića i načelnika Komunalne policije Nikolu Ristića.

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: