"Nije moguće otvoriti nova radna mesta"

Nacionalne vesti - Ponedeljak 04.08.2014 - 23:49

Ministar finansija Dušan Vujović, prvog dana na toj poziciji, izjavio je da svi znaju da nije moguće odmah otvoriti nova radna mesta.

- Zaključivanje problema preduzeća u restrukturiranju otvoriće prostora da se krene ispočetka na zdravim osnovama. Čišćenje situacije u budžetu stvoriće osnovu za zdrave finansije, koja će omogućiti mnogo veći priliv kapitala, otvaranje pregovora o 32. poglavlju podići će ugled Srbije i stepen poverenja zapadnih investitora - rekao je Vujović. 
 
Prema njegovim rečima mnoge zemlje su u ovoj fazi pristupanja Evropskoj uniji imale mnogo veći priliv investicija, istakavši da i on to očekuje najviše za godinu dana.
 
On je, gostujući u emisiji "Oko", rekao da kao novi ministar finansija odmah kreće sa radom na "četiri stuba reformi" kako bi efekti postali vidljivi već za godinu dana.
 
Prema njegovim rečima, plan Vlade Srbije jeste da se do kraja avgusta pripremi rebalans budžeta, koji bi, najkasnije do 15. septembra trebalo da uđe u skupštinsku raspravu, posle čega bi se potpisao trogodišnji sporazum sa Medjunarodnim monetarnim fondom. 
 
"Tri godine su potrebne da se vratimo na put održivog deficita i održivog duga. U ovoj fazi razvoja institucija tržišta ne možemo bez podrške Fonda. Plan je da posle rebalansa, najkasnije krajem septembra, potpišemo trogodišnji sporazum sa MMF-om, koji će podržati naš program zasnovan na ova četiri stuba", poručio je Vujović. 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: