Niko ne “soli pamet” Srbiji

Nacionalne vesti - Petak 25.07.2014 - 10:17

Nema novih zahteva da Srbija uvedu sankcije Rusiji, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i poručio da niko nema prava da deli Srbiji lekcije, posebno ne neko “ko je narušio njen teritorijalni integritet”.

- Mi nemamo neke velike sporove sa EU, ali mi smo suverena zemlja i gledamo svoje interese - rekao je Dačić.
 
On je istakao da je spoljna politika Srbije prošle godine bila 90% usaglašena s politikom EU i dodao da se takav trend nastavlja i ove godine iako je procenat usaglašavanje opao u prva tri meseca, pre održavanja izbora. 
 
- Srbija se pridružila odlukama EU u 10 slučajeva, a u četiri, koji se odnose na Ukrajinu, tačnije na sankcije Rusiji nije - kazao je Dačić. 
 
On je naglasio da Srbija nikada neće podržati narušavanje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje članice UN, posebno jer je njoj oduzeto Kosovo “koje sada brani”. 
 
- Srbiji nema niko pravo da deli lekcije, posebno ne neko ko je narušio njen teritorijalni integritet - poručio je ministar spoljnih poslova. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: