Nikolić: Kandidovaću se ponovo za predsednika

Nacionalne vesti - Nedelja 29.05.2016 - 17:09

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima sledeće godine, a da će se Aleksandar Vučić lako izjasniti koga podržava, kada dođe vreme za to.

Nikolić: Ne mogu da odlučujem o sastavu vlade; Foto: Đorđe Đoković Nikolić: Ne mogu da odlučujem o sastavu vlade; Foto: Đorđe Đoković

"Predsednički izbori nikada nisu bili bitna tema godinu pred izbore, izuzev u ovom slučaju, u kojem se računa da bi, ako ne budem kandidat SNS-a i ne pobedim, Vučić ostao bez glavnog oslonca.

I da bi mogao da se proizvede predsednik koji bi sa njim bio u sukobu.

Da li bi to bilo dobro za Srbiju? To bi donelo nemire i antagonizme", ocenio je Nikolić za Politiku.

Nikolić izjavio i da "ima mišljenje" ko bi trebalo da bude u novoj vladi Srbije, ali da se to mišljenje verovatno razlikuje od mišljenja koje će prevladati.

On je za današnje izdanje lista Politika kazao da ne može da odlučuje o novom sastavu vlade, a da odluku o tome ko će u njoj biti mora da saopšti lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Nikolić je, povodom konsultacija s predstavnicima političkih stranaka održanih prošlog ponedeljka, kazao da od njih nije čuo ništa što bi moglo da preokrene situaciju u Srbiji "na mnogo bolje".

Prema njegovim rečima, on je samo poštovao ustavnu obavezu, "pošto je već jasno ko ima većinu u Skupštini".
 

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: