Nikolić na samitu u Budvi

Nacionalne vesti - Nedelja 07.06.2015 - 20:59

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je u Budvu, gde će učestvovati na Samitu predsednika "Brdo-Brioni procesa".

foto: MC foto: MC
 
Samit "Brdo-Brioni" procesa počeo je večerom koju je u čast šefova država iz regiona, priredio predsednik Crne Gore Filip Vujanović, prenosi Tanjug.
 
Samitom, čija će plenarna sednica biti održana sutra u hotelu "Avala", u dogovoru sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom i predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, predsedava predsednik Crne Gore Filip Vujanović.
 
Predsednici država Zapadnog Balkana, zajedno sa predsednicom Hrvatske i predsednikom Slovenije, ovom inicijativom žele da ojačaju politički dijalog regiona i Evropske unije, koristeći podršku i pomoć zvaničnog Zagreba i Ljubljane kao njenih članica.
 
Na sastanku, kojem će prisustvovati i predsednik Austrije Hajnc Fišer, biće naglašene vrednosti integracija i regionalnih projekata.
 
Samit će biti i prilika za brojne bilateralne susrete učesnika, a predsednik Srbije imaće razgovore sa kolegama iz Makedonije i Austrije, Đorđom Ivanovim i Hajncom Fišerom.
 
"Brdo-Brioni" proces je praksa održavanja skupova, koja je počela na Brdu kod Kranja u Sloveniji i na Brionima u Hrvatskoj. Cilj je jačanje regionalne saradnje i podsticanje političkog dijaloga regiona i EU.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: