Nikolić nije predmet haške rasprave

Nacionalne vesti - Petak 07.03.2014 - 18:12

Hrvatska ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić rekla je da predmet sudjenja u Hagu nije ''moguća upletenost srpskog predsednika Tomislava Nikolića u ratne dogadjaje 90-ih''.

Nikolić nije predmet haške rasprave Nikolić nije predmet haške rasprave
"Govorilo se samo o stavu prema tim dogadjajima nekih ljudi iz sadašnje vlasti u Srbiji", rekla je Pusić na konferenciji za novinare povodom suđenja po međusobnim tužbama Srbije i Hrvatske za genocid.
 
Ona je ponovila da je posao političara da vode politiku današnjice i sutrašnjice, a politiku iz 1990-ih neka raščišćava sud.
 
Na početku usmene rasprave pred Međunarodnim sudom pravde u ponedeljak, šefica pravnog tima Hrvatske Vesna Crnić - Grotić, pored ostalog navela je da Hrvatska nije, iako je želela da o tome pregovara, odustala od tužbe protiv Srbije jer su politički lideri u Srbiji zadržali stav poricanja zločina.
 
U tom kontekstu je navela da je u nedavnim intervjuima predsednik Srbije Tomislav Nikolić negirao genocid u Srebrenici, uprkos presudi tog suda, koji je utvrdio da se taj genocid dogodio.
 
Nikolić, kako je dodala, nije se javno odrekao ni svoje povezanosti sa Vojislavom Šešeljom, koji je u Haškom tribunalu optužen za zločine u Hrvatskoj, kao niti s paravojnim formacijama.
 
Agencije, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: