Nikolić počeo konsultacije o vladi

Nacionalne vesti - Četvrtak 17.04.2014 - 11:02

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić započeo je konsultacije povodom formiranja Vlade Srbije sastankom sa delegacijom koalicije SPS-PUPS-JS.

Nikolić i Dačić Nikolić i Dačić

- SPS spreman da bude deo parlamentarne većine, kaže lider socijalista Ivica Dačić.

Predsednik Nikolić je konsultacije o formiranju vlade nastavio razgovorom sa delegacijom liste "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju".

U delegaciji sa kojom je predsednik Srbije prvo razgovarao, pored lidera socijalista Ivice Dačića, bili su i funkcioneri SPS-a Slavica Đukić Dejanović i Žarko Obradović, zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić i funkcioner JS Petar Petrović.

Lider SPS-a Ivica Dačić kaže da je predsednika Srbije obavestio da je ta stranka spremna da bude deo parlamentarne većine, o čemu će odluku doneti stranački organi.

Dačić je u Predsedništvu, posle sastanka delegacije koalicije SPS-PUPS-JS sa predsednikom Nikolićem, novinarima rekao da nijedno kadrovsko rešenje nije dogovoreno, već da će biti reči o tome posle Vaskrsa, i pored medijskih spekulacija.

Sednica Predsedništva SPS-a biće održana danas, a posle Vaskrsa i Glavni odbor stranke, a i koalicioni partneri JS i PUPS će donositi odluke na stranačkim organima.

Dačić kaže da, kada je o ministrima reč,uopšte nije razgovarano o tome da će samo on ili neko iz SPS biti u vladi i ponovio da su oni i u razgovorima istakli da žele da pomognu novoj vladi.

Primetio je i da su ove konsultacije drugačije u odnosu na neke prethodne, jer se već zna da postoji parlamentarna većina za formiranje vlade.

Posle konsultacija s koalicijom oko SPS-a, Nikolić je počeo sastanak s delegacijom liste "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju", u kojoj su predsednik i zamenik predsednika DS-a, Dragan Đilas i Bojan Pajtić, i funkcionerka DS Vesna Martinović.  

Nikolić će potom razgovarati i delegacijama oko NDS-a, SVM-a, SDA Sandžaka i Partije za demokratskeo delovanje Rize Halimija.

Predsednik Srbije će u utorak, 22. aprila obaviti konsultacije sa predstavnicima SNS-a.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: