Nikolić: Vučić i ja, jedna ideja u dva čoveka

Nacionalne vesti - Sreda 22.02.2017 - 07:53

Tomislav Nikolić potvrdio je da se neće kandidovati za predsednika Srbije. On je na RTS rekao da mu je postalo jasno da će insistiranjem na svojoj kandidaturi dati šansu da se situacija preokrene u korist onih u koje nema poverenja i za koje ne bi poželeo da budu na čelu Srbije. Dodao je da sa Vučićem nije govorio o raspodeli funkcija.

Vučić ima podršku Nikolića FOTO: predsednik.rs Vučić ima podršku Nikolića FOTO: predsednik.rs

Upitan da potvrdi pisanje medija da se ipak neće kandidovati za predsednika Srbije, Nikolić je upitao ko je potvrdio da se uopšte i kandidovao, kako su mediji pisali prethodnih dana.

"Zaista sam razmišljao da treba da se kandidujem, o tome sam razgovarao sa Aleksandrom (Vučićem) u više navrata.

SNS je organizam čijim se delom smatram. Sve dok SNS nije doneo odluku ko je kandidat, ja sam predlagao da se dogovaramo o tome.

Kada je stranka donela odluku da podrži Vučića postalo mi je jasno da ukoliko insistiram da budem kandidat, da mogu da preokrenem situaciju u korist ljudi koji ne mogu da rade dobro kao Vučić", obrazložio je Nikolić svoje odustajanje od kandidature.

Rekao je da mu je bilo "zanimljivo i mučno" da posmatra kako se pojedinci odmah svrstavaju na jednu ili drugu stranu.

Aleksandar je izbor stranke i to je normalno, ja nisam bio u stranci pet godina. Mi ćemo nastaviti dalje, ima moju potpunu podršku.

"Kako se prijatelji odjednom pretvaraju u ljude koji bi da štite Srbiju od mene i video sam da to ne valja dugo da traje.

Shvatio sam da je vreme da to lepo dogovorimo i da ponovo zajedno izađemo pred Srbiju, kao što smo i ranije izlazili. Imali smo uvek isti cilj, a različite načine ostvarivanja cilja", rekao je Nikolić i dodao da su on i Vučić kao jedna ideja u dva čoveka.

Upitan o njegovoj budućoj funkciji, aktuelni predsednik Srbije je rekao da je jedino izvesno da će Aleksandar Vučić biti novi predsednik Srbije.

"Kada sam pobedio na predsedničkim izborima odlučili smo da radimo zajedno, a nismo bili sigurni da će postojati bilo koja funkcija osim moje.

Tako će biti i sada. Nismo govorili o funkcijama, Vučić i ja nismo koalicioni partneri, oni govore o podeli funkcija", istakao je Nikolić.

Negirao da je zvao bilo kog poslanika da mu se pridruži u formiranju novog poslaničkog kluba.

"I sada sam ubeđen i ponosan na stranku koja ima dva kandidata koja mogu da pobede na izborima, verujem da sam mogao da pobedim, a on će imati moju potpunu podršku", rekao je Nikolić.

"Jeste postojao je dogovor između Aleksandra i mene... Jeste, postojao je, postoji i sada... Sarađivaćemo... ", rekao je Nikolić ne odgovorivši na pitanje da li ima ambiciju da bude predsednik Vlade.

Nema medija, ni političara koji se nije ogrešio o mene, rekao je o prethodnih pet godina. Naveo je da je mnoge stvari dobro uradio, ali da o tome niko nije pisao, i dodao da je ta faza sada iza njega.

"Delegacija Prištine pod pokroviteljstvom EU"

Vreme radi svoje, mi trenutno nismo u najboljoj poziciji u odnosu na KiM, rekao je osvrnuvši se na briselske pregovore.

"Pod potpunim pokroviteljstvom EU nalazi se jedna delegacija, delegacija Prištine, i shvatio sam da mi ne možemo da napravimo nijednu grešku... Vidi se... I mislim da su naši pregovarači dobro uradili", rekao je Nikolić.

Kaže da je bio obavešten o vozu za Kosovsku Mitrovicu tek kad je stigao do Raške, a dodao je da je pojavljivanje ROSU na severu Kosova dokaz da se dogovoreno ne poštuje.

"ZSO je ispit za EU, ne za Albance, oni to nikada neće uraditi, ispit da se vidi da li se primenjuje dogovoreno", kazao je.

Ocenio je da sadašnja vlast "vadi štetu" opozicije.

"Na KiM smo izgubili dragoceno vreme, do 2012. nismo imali nijedan dokument kojim se garantuje bezbednost našim ljudima, mi smo imali pogrom našeg naroda, paljenje crkvi, manastira", naveo je Nikolić.

"Fondacija nije dobila ni dinar od javnih preduzeća"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je Fondacija koju vodi njegova supruga Dragica Nikolić privatna fondacija i da nije dobila ni dinar iz javnih preduzeća ili budžeta.

"Fondacija je unela ogroman novac u zemlju. Novac je direktno dolazio iz inostranstva i pod kontrolom Srbije je otišao narodu Srbije, ja sam ponosan na to" rekao je Nikolić i izrazio žaljenje zbog toga što se kriminogeni imidž Fondacije Dragice Nikolić održava tako dugo.

"Svaka šuša može da napiše da je Fondacija korumpirana, iako je to ogroman posao i i ogroman trud", rekao je Nikolić i dodao da Fondacija vrši reviziju svojih knjiga, predaje završne račune i pod kontrolom je svih državnih organa.

On je istakao da su troškovi Fondacije Dragica Nikolić jedan odsto od prihoda, dok druge fondacije troše do 30 odsto.

Dodao je da je stao iza rada supruge, jer bi i u slučaju da ona radi nešto nedozvoljeno on pao, isto kao što bi pao ako padne vlada.

Prema njegovim rečima, Fondacija nije dužna da dostavi spisak donatora, ali ih je dostavila da bi Agencija za borbu protiv korupcije mogla da kaže da li je sve što je rađeno rađeno po zakonu i da li su donatori dobili neke nagrade ili beneficije zbog donacija.

n1info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: