Nikolić zove Putina

Nacionalne vesti - Nedelja 07.12.2014 - 10:12

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas će u telefonskom razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razmotriti novonastalu međunarodnu situaciju.

Putin i NIkolić,, foto Tanjug Putin i NIkolić,, foto Tanjug

Nikolić je u jučerašnjem intervjuu ''Novostima'' najavio da će inicirati direktan kontakt sa ruskim predsednikom o sudbini Južnog toka, a taj list danas piše da će srpski predsednik od Putina zatražiti sve informacije o suspenziji tog projekta.

Očekuje se da lider najveće zemlje sveta iznese dalje planove u vezi sa ovim kapitalnim projektom, koji je ukočila Evropska unija.

Predsednik Nikolić, navode ''Novosti'' želi da čuje od Putina da li je definitivno stavljena tačka na izgradnju gasovoda, ili postoji nada da se ipak postigne dogovor na predstojećem sastanku 9. decembra u Bugarskoj.

Prema pisanju ''Novosti'', prvi čovek Srbije trebalo bi i da razmotri mogućnosti kako da Moskva Srbiji, u energetskom smislu bude ''vetar u leđa'', jer je naša zemlja polagala velike nade u izgradnju „Južnog toka".

Predsednik Nikolić je u jučerašnjem intervjuu za "€žNovosti" izrazio očekivanje da je moguć dogovor između Srbije i Rusije i oko revizije energetskog sporazuma.

On je rekao i da "€žbez srdžbe" treba da se sedne i razgovara sa zvaničnicima iz Kremlja. Izneo je, takođe, i da ne može samo Srbija da snosi posledice izmenjenih okolnosti kada je reč o izgradnji gasovoda..

Agencije, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: