Nikolićev avion se prinudno vratio

Nacionalne vesti - Petak 17.04.2015 - 10:25

Avion kojim je predsednik Nikolić leteo za Vatikan vratio se u Beograd zbog kvara na motoru, a poseta Svetoj stolici je otkazana.

Foto : P. Obradović Foto : P. Obradović

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak potvrdila je Tanjugu da je poseta "otkazana do daljnjeg, dok se ne utvrde termini za novu posetu".

- Nadamo se da će to biti uskoro - rekla je Pak.

Predsednik Srbije krenuo je u jednodnevnu zvaničnu posetu Vatikanu, gde je trebalo da se sastane sa papom Franjom i drugim zvaničnicima.

Tokom posete Nikolić je trebalo da se sastane sa papom, kao i sa državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pjetrom Parolinom, sekretarom za odnose sa državama nadbiskupom Polom Galagerom i šefom Odseka za Zapadni Balkan monsinjorom Henrikom Jakodzinskim.

Nikolić, koji je uoči posete Vatikanu razgovarao sa patrijarhom Irinejem, trebalo je da papi Franji prenese i pojedine stavove Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji su od zajedničkog interesa.

TANJUG

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: