NIS 50 milijardi u plusu

Nacionalne vesti - Utorak 08.07.2014 - 15:41

Kompanija NIS je sa ostvarenom dobiti od 52 milijarde dinara, najprofitabilnije preduzeće u 2013. godini, rekla je registrator u Agenciji za privredne registre Ružica Stamenković.

Srbijagas najveći gubitaš Srbijagas najveći gubitaš
Ona je predstavljajući listu 100 najuspešnih kompanija po neto dobiti naverla i da NIS ostvaruje više od jedne desetine ukupnog dobitka cele srpske privrede, uz napomenu da ta kompanija skoro za trećinu smanjila broj zaposlenih.
 
Više nego tri puta manji dobitak, u iznosu od 15 milijardi dinara, iskazao je drugoplasirani Telekom.
 
- Treću i četvrtu poziciju iz 2012.godine zadržali su Telenor i Tarket sa neto dobitkom od osam milijardi dinara odnosno šest milijardi dinara - navela je ona predstavljaući listu Sto najuspešnijih kompanija po neto dobiti u 2013.godini.
 
Na petoj poziciji po neto dobiti se nalazi pirotski Tigar sa profitom od šest milijardi dinara.
 
Na listi "Sto najvećih privrednih društava po neto gubitku" nalazi se Srbijagas, preduzeće koje sa sa gubitkom od oko 50 milijardi dinara čini čak desetinu ukupnog neto gubitka koji su iskazala sva privredna društva.
 
 
Blic, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: