NS: Ispisani grafiti "Smrt Pajtiću"

Nacionalne vesti - Četvrtak 06.08.2015 - 13:15

Na novosadskim ulicama pojavili su se grafiti mržnje upereni protiv predsednika DS-a i premijera pokrajinske vlade Bojana Pajtića.

Nadležne ekipe izašle na teren. Foto: mediaportal.vojvodina.gov.rs Nadležne ekipe izašle na teren. Foto: mediaportal.vojvodina.gov.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je ispisivanje grafita i naložio JKP "Gradsko zelenilo" da ih odmah uklone.

Na fotografijama koje su podelili tviteraši, vidi se da su pored već postojećih grafita "Pajtić lopov", noćas dopisani i grafiti "Smrt Pajtiću".

Ko su autori ovih grafita mržnje nije poznato, dok se za grafite koji lidera DS-a otpužuju za lopovluk pretpostavlja da su delo omladinaca naprednjaka, piše 021.rs.

Dosad nije bilo reakcije gradskih vlasti na grafite usmerene protiv lidera DS i predsednika pokrajinske Vlade, ali je gradonačelnik Vučević, ovog puta naveo da je u pitanju vandalski čin i naložio reakciju komunalaca.

"Ovakve, i slične poruke nasilne i diskriminativne sadržine, usmerene protiv bilo koga neću dozvoliti na novosadskim ulicama. Pozivam one koji pišu tako nedolične i sramotne tekstove da ne vređaju svoj grad i svoje sugradjane. Počinioci takvih nedela treba da budu otkriveni i sankcionisani u skladu sa zakonom", rekao je Vučević, inače funkcioner SNS, u saopštenju.

On je istakao da je Novi Sad bio i da će ostati grad tolerancije i grad koji promoviše humane vrednosti zajedništva, harmoničnog života svih ljudi bez obzira na verske, nacionalne, političke i bilo koje druge razlike.

I "Antigarfit jedinica" Zelenila se oglasila saopštenjem i navel da je hitno izašla na teren, kako bi "mapirala lokacije gde su ispisani grafiti".

"Odmah po uočavanju grafita, radnici će ih i uklanjati. S obzirom na to da se poruke mržnje nalaze na više mesta u gradu, ovom prilikom pozivamo građane da nam pomognu u otkrivanju lokacija. Telefon na koji Novosađani mogu da nam se jave je 021/21-00-272, a isto mogu da učine i elektronskom poštom na marketing@zelenilo.com", navodi se u saopštenju.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: