"O putu u Srebrenicu odlučuje Srbija, a ne drugi"

Nacionalne vesti - Petak 12.06.2015 - 19:32

Premijer Vučić je izjavio da će odluku o tome hoće li otići na obeležavanje 20 godina od Srebrenice doneti Srbija, a ne Rusija, SAD ili Velika Britanija.

Dvadeset godina od događaja u Srebrenici, izazov za Srbiju Dvadeset godina od događaja u Srebrenici, izazov za Srbiju

On je, upitan da li je najava rezolucije deo pritiska da neko od zvaničnika Srbije ode u Srebrenicu, rekao da na njega niko ne može da vrši pritisak.

"Išao ili ne u Srebrenicu, to će biti odluka Srbije, a ne odluka SAD, Velike Britanije, Ruske Federacije ili bilo koga drugog", naveo je premijer odgovarajući na pitanja novinara na Trgu Republike tokom predstavljanja turističkog projekta "Moja Srbija".

Odlazak ili neodlazak u Srebrenicu zavisi od bezbroj faktora, rekao je premijer i dodao da mediji treba da pokažu malo strpljenja po tom pitanju, jer to nisu lake odluke.

Osim toga, Vučić je dodao da nije dobio nikakve zvanične informacije u vezi sa rezolucijom o Srebrenici, iako je to očekivao juče, te da ne može da komentariše nešto što nije video.

"Da me pitate zašto neki pišu nacrt rezolucije, a da Srbija sa tim nije upoznata, moram da kažem da to ne razumem, da mi nije jasno zašto to rade i da ne shvatam šta je krajnji cilj", rekao je Vučić.

Na pitanje da li će, ako se rezolucija nađe pred Savetom bezbednosti, Srbija tražiti zaštitu od Rusije da stavi veto, Vučić je rekao da ne može ništa da kaže, jer nije video tekst rezolucije.

"To mogu da vam komentarišem tek kad budem video tekst rezolucije, ako je loš tekst, mi ćemo glasati protiv, a ako je dobar, bićemo za, ali moram da vidim tekst", rekao je Vučić.

Upitan šta se očekuje od posete predsednika Tomislava Nikolića Sarajevu, Vučić je rekao da očekuje korektnu i konkretnu posetu za uspostavljanje još boljih bilateralnih odnosa.

A na pitanje o tome šta misli o izručenju Nasera Orića, Vučić je rekao da organi pravosuđa treba da rade

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: