“Obama i Kameron nisu pozvani na proslavu”

Nacionalne vesti - Utorak 07.10.2014 - 23:51

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je večeras da predsedik SAD Barak Obama i premijer Velike Britanije Dejvid Kameron nisu pozvani na vojnu paradu 16. oktobra povodom 70 godina od oslobođenja Beograda od fašizma, već će biti pozvani diplomatski predstavnici te dve zemlje u Srbiji.

- Njima pozivi nisu upućeni, biće pozvani njihovi diplomatski predstavnici koji su ovde. Diplomatski predstavnici svih naših saveznika će biti pozvani, bez obzira da li su učestvovali u oslobađanju Beograda, ili ne - kazao je Dačić u emisiji RTS "Upitnik" .
 
Ministar odbrane Bratislav Gašić kazao je da će u parade učestvovati samo predstavnici Vojske Srbije, koji će nositi uniforme iz Prvog i Drugog svetskog rata i zastave svih prijatelja i saveznika Srbije, odnosno Jugoslavije u tim ratovima i u operacijama za oslobađanje Beograda.
 
Dačić je ponovio da nije bilo pritisaka sa Zapada da se parade odloži, jer "to Srbiji niko nije smeo da traži, ne zato što smo sila, već zato što bi to bilo nečuveno".
 
Vicepremijer je kazao i da su priče da je Rusija protiv ulaska Srbije u Evropsku uniju "prazne priče" i da se predsednik Vladimir Putin nikada nije protivio tome u razgovorima kada je Dačić bio premijer.
 
- Srbija ima poseban položaj. Drugo su Moldavija, Estonija i tako dalje, koje su bile deo SSSR-a - rekao je Dačić i dodao da Srbija ne želi da sankcijama učestvuje u "ratovima" Evropske unije i Rusije, već da Vlada brine o interesu svog naroda.
 
"Ako EU misli da treba da prekinemo sve odnose, zašto onda održavaju sastanak prijateljstva (na kojem će biti i Putin) u Milanu?" polovinom oktobra, zapitao je Dačić.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: