Obrenovčani protestuju za pomoć

Nacionalne vesti - Ponedeljak 07.07.2014 - 13:20

Grupa stanovnika Obrenovca predala je u ponedeljak Vladi Srbije zahtev za isplatu po 250.000 dinara pomoći žiteljima te opštine kojima je majska poplava nanela štetu.

Sa prošlog protesta (Foto: mondo.rs) Sa prošlog protesta (Foto: mondo.rs)
- Tražimo hitnu i neizostavnu isplatu prve pomoći koja nam je obećana u do 25. jula - rekao je jedan od organizatora protesta Dragan Murar. 
 
Demonstranti očekuju da ih primi neko iz Vlade, kako bi s njima razgovarali o zahtevima, među kojima je i hitno uvođenje privremenih mera u Opštini Obrenovac zbog "sporosti, nesposobnosti i očiglednih zloupotreba opštinskog rukovodstva i ispitivanje krivice istih". 
 
- Mi nemamo nikakvu pomoć niti od države, niti od opštinskih organa niti od Gradske uprave. Ko kaže drugačije, laže. Gospodin Čučković obmanjuje narod - kazao je Murar. 
 
On je dodao da je Obrenovac sada socijalni slučaj, a da će do septembra, ako se ništa ne promeni, postati socijalna bomba. 
 
On je rekao da ljudi spavaju u šatorima pored kuća ili na mokrim podovima, a "red je da moja vlada i moja država pomogne građanima, jer jedino ona može da pomogne". 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: