Obrušila se Ibarska magistrala

Nacionalne vesti - Ponedeljak 06.04.2015 - 13:26

Zbog obrušavanja jedne saobraćajne trake na Ibarskoj magistrali nadomak Bogutovca na pravcu Kraljevo-Raška, saobraćaj se odvija jednom trakom.

ilustracija / foto: Thinkstock ilustracija / foto: Thinkstock
 
"Ispod dela Ibarske magistrale kod Bogutovca, jedna traka se obrušila u kanjon prema pruzi, odnosno Ibru, tu se saobraćaj sada odvija jednom trakom i postavljeni su znaci upozorenja kako bi vozači na vreme primetili da je došlo do oštećenja", kazao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije Kraljeva Radoica Kočović za agenciju Beta.
 
Prema njegovim rečima, magistrala je prohodna, ali na njoj ima manjih odrona od kojih je najproblematičniji onaj kod Pivnice. 
 
Šef sekcije Putevi Novi Pazar Miroslav Pajević rekao je Tanjugu da je pre desetak dana došlo do otcepljenja bankine, a tokom prethodnog vikenda i do otpadanja jednog dela kolovozne trake na putu Kraljevo-Raška, kod Bogutovca. 
 
"U toku je izrada projektne dokumentacije i čim budemo imali prvo projektno rešenje krenućemo sa radovima", kaže Pajević. Kako je za B92 rečeno u informativnom centru JP Putevi Srbije, sve informacije o ovom događaju se "nalaze na sajtu preduzeća", a za ostale informacije poterbno je poslati mejl. 
 
Zbog velike vode aktivirala su se stara klizišta u Gokčanici, Pekčanici i prema Goču, dok su se u Glediću i Stanči pojavila nova klizišta. 
 
Zapadna Morava u kraljevačkom kraju izlila se u priobalju u poslednjih 12 sati, ponovo plaveći put Grdica-Oplanići koji je zatvoren za saobraćaj. 
 
"Zapadna Morava je poplavila oranice, ali nije ugrozila domaćinstva. Ibar je u granicama da se izlije, ali još ne preti bunarima za vodosnabdevanje Kraljeva", rekao je Kočović. 
 
Prema njegovim rečima, probleme bi moglo da napravi otapanje snega sa okolnih brda, ukoliko naglo otopli.
B92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: