Oceniti ustavnost ugovora s Emiratima

Nacionalne vesti - Sreda 06.08.2014 - 15:06

Demokratska stranka zatražiće da Ustavni sud oceni ustavnost Sporazuma koji je Vlada Srbije sklopila sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 (Foto: srbin.info) (Foto: srbin.info)
DS tvrdi da je premijer Aleksandar Vučić suprotno Ustavu sklopio Sporazum sa Emiratima kojim se grubo narušava ustavno-pravni poredak zemlje i nanosi nesaglediva materijalna i nematerijalna šteta. 
 
- Neustavnost Zakona najočiglednije se vidi u činjenici da Zakon potpuno ukida nacionalno zakonodavstvo Srbije i da u slučaju bilo kakvog spora naši pravosudni organi nemaju nadležnost - ističe DS. 
 
DS smatra da je neophodno hitno poništiti taj Sporazum, Zakon o sporazumu i sve ugovore i ostala akta koja su proistekla iz njega. 
 
DS navodi da je iz Zakona proizašlo više "tajnih" poslova između različitih stranih kompanija i Srbije (hotel na Kopaoniku, Beograd na vodi, Etihad, strujomeri, poljoprivredno zemljište). 
 
- Procenjuje se da je vrednost ugovora nekoliko milijardi evra, a moguća šteta po budžet i građane Srbije višestruko veća - navodi DS. 
 
Srpska napredna stranka, sa druge strane, je ocenila da DS-u smetaju ugovori dobri za državu jer "osim zavisti i mržnje nisu u stanju ništa drugo da ponude građanima". 
 
- Podsećamo ih da su upravo oni u Srbiju uveli ta pravila koja spominju, i ne pitamo ih ni kakvo je tržište bilo kada je Srbija pravila ugovore sa Azerbejdžanom, sa Kinom i sa svima ostalima, po potpuno istom principu - navodi SNS.  
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: