Od januara ekonomska cena gasa

Nacionalne vesti - Četvrtak 18.09.2014 - 12:02

Građani i privreda moraće od 1. januara 2015. godine da plaćaju ekonomsku cenu gasa, a dugovi onima koji ne plate više se neće tolerisati, rekao je direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

- Više neće biti ni izuzetaka, osim možda škola, bolnica i vrtića. Jedino u tim slučajevima možda bude ustupaka -  poručio je Bajatović.

Bajatović je objasnio da će, na taj način, "budžet dogodine prihodovati 60 miliona evra, što će biti deo mera fiskalne konsolidacije, koje će danas biti objavljene".

- To nije pravo poskupljenje, već samo uskladjivanje cene s realnim troškovima, koji će se minimalno preneti na krajnjeg potrošača – rekao je Bajatović.

Gubici “Srbijagasa” u 2012. i 2013. godini izuzetno su veliki. Tako su u 2012. godini dostigli oko 37, a već sledeće godine gotovo 500 milijardi dinara.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: