"Odavno smo mi dužni kao Grčka"

Nacionalne vesti - Nedelja 10.08.2014 - 09:58

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da je Srbija odavno "dužna kao Grčka", a vraćanje duga sad zavisi od činjenice koliko je srpsko društvo spremno da se danas uhvati u koštac s tim velikim problemom.

Guvernerka optimista: Tabaković, foto Beta Guvernerka optimista: Tabaković, foto Beta

"Odavno smo dužni kao Grčka i sad sve zavisi od toga koliko ozbiljno kao društvo shvatamo uzroke nastanka tog duga i kako ćemo ga finansirati", izjavila je Tabaković.

Ona je za novosadski "Dnevnik" rekla da Vlada Srbije preduzima sve što je u njenoj moći da ne ponovi tuđe greške i izbegne porazne finansijske scenarije.

"Vlada je usvajanjem važnih zakona i drugih dugo odlaganih mera pokazala odlučnost i doslednost da Srbija ne ponovi tuđe greške i izbegne porazne finansijske scenarije", rekla je Tabakovićeva.

Ona je rekla da NBS ne brani domaću valutu, jer dinar slabi i jača pod uticajem spoljnih i unutrašnjih faktora, nego dosledno interveniše da bi sprečila prekomerne oscilacije izazvane privremenim uticajima.

Evro danas vredi 116,99 dinara i već nedeljama beleži pad vrednosti u odnosu na evropsku valutu, uprkos činjenici da je na zaštitu njegovog kursa NBS do sada utrošila 600 miliona evra.
 

Mondo, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: