"Odgovornost primarno na posadi"

Nacionalne vesti - Petak 03.04.2015 - 15:03

Odgovornost za udes vojnog vazduhoplova primarno je na članovima posade helikoptera XT 48, objavilo je Više javno tužilaštvo. Postoji sumnja da deo odgovornosti snosi i jedan broj pripadnika Vojske Srbije, kao i civilna lica, smatra Tužilaštvo.

Foto:Tanjug Foto:Tanjug

Više javno tužilaštvo objavilo je početna saznanja u vezi sa istragom o padu vojnog helikoptera 13. marta kada je stradalo sedam osoba.

U ovoj fazi utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se dogodila nesreća došlo se do početnih saznanja koja se ogledaju u sledećem:

1. Odgovornost za udes vojnog vazduhoplova primarno je na članovima posade helikoptera XT-48;


2. Postoje osnovi sumnje da deo odgovornosti snosi i jedan broj aktivnih pripadnika Vojske Srbije;


3. Postoje indicije za eventualnu odgovornost i određenog broja civilnih lica".

Tužilaštvo je došlo do saznanja na osnovu nalaza i mišljenja Komisije za ispitivanje uzroka udesa vojnog vazduhoplova i ostalih pribavljenih isprava i dokumenata u vezi sa udesom.

Tužilaštvo saopštava da će sprovesti istražne radnje protiv određenog broja lica u cilju potpunog utvrđivanja svih relevantnih činjenica u vezi sa konkretnim događajem.

- Ujedno Vas obaveštavamo da je Više javno tužilaštvo u Beogradu saglasno sa Ministarstvom odbrane da podatke sadržane u sačinjenim izveštajima učine dostupnim javnosti - saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Vojni helikopter je pao u Surčinu 13. marta uveče, kad je poginulo svih sedam osoba koje su se nalazile u letelici: četiri vojna člana posade, dva zdravstvena radnika i beba kojoj je trebalo da bude ukazana pomoć.

RTS

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: