Odložena poseta premijera Albanije

Nacionalne vesti - Ponedeljak 20.10.2014 - 07:34

Poseta premijera Albanije Edija Rame Beogradu, zakazana za 22. oktobar, je odložena za 10. novembar, saopšteno je iz Vlade Srbije.

(Foto: ekathimerini.com) (Foto: ekathimerini.com)

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u nedelju popodne sa Ramom. Oni su zaključili da su incidenti na utakmici Srbija-Albanija bili veoma nesrećni za obe zemlje.

Vučić i Rama istakli su da je neophodno nastaviti dijalog i proces započet u Berlinu 28. avgusta, tokom konferencije o Zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dve zemlje, regiona ali i cele Evrope.

Podsetimo, u petak je Rama povodom incidenta sa zastavom Velike Albanije u Humskoj na svom Tviter nalogu napisao “Normalna Srbija će biti moguća, ako realna Srbija shvati da njihova noćna mora Velika Albanija nije naš projekat”.

Na Tviteru malo nakon toga Vučić je napisao da je Velika Albanija noićna mora ne samo Srbije, već cele Evrope, a da će Srbija protiv te more boritia i da se nada “da će normalni Albanci to razumeti”
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: