Odloženo 70% suđenja

Nacionalne vesti - Nedelja 05.10.2014 - 15:22

Predsednik Višeg kasacionog suda Dragomir Milojević rekao da nema tačan podatak o odloženim suđenjima, ali da prema njegovoj proceni taj broj iznosi oko 70 odsto predmeta.

(Ilustracija) (Ilustracija)
- Sigurno je da je štrajk advokata uticao na veliki broj suđenja koja su odložena, ali je i činjenica da sudije nisu u dovoljnoj meri koristile svoja procesna ovlašćenja u tom pogledu - rekao je Milojević.
 
Prema njegovim rečima, sudije su mahom odlagale sudjenja kada im stranka kaže da neće da mu se sudjenje održi bez advokata. 
 
On smatra da su i sudije ušle "u neku kolotečinu da unapred dodju s predubedjenjem da tog dana odlažu sudjenje". 
 
On je napomenuo da neće davati ocene da li je štrajk advokata opravdan ili nije i ko je tu u pravu, jer će to reći Ustavni sud pred kojim su u tom pogledu odredjeni postupci u toku. 
 
Ministar pravde Nikola Selaković je ponovo pozvao advokate da se dogovore o načinu rešavanja problema i apelovao da se problemi rešavaju na instucinalan način. 
 
- Ako neko tvrdi da je neki zakon, propis ili podzakonski akt neustavan ili nezakonit, postoji jasna procedura kako se takvi problemi rešavaju, a to se resava preko Ustavnog suda - kazao je Selaković. 
 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: