Odnosi Srbije i Hrvatske najgori od kraja rata

Nacionalne vesti - Četvrtak 20.08.2015 - 11:47

Odnosi između Srbije i Hrvatske su u ovom trenutku možda najgori od kraja rata, piše hrvatski portal index.hr.

Tenzije neprekidno rastu, ocenjuje index. hr Foto: B92 Tenzije neprekidno rastu, ocenjuje index. hr Foto: B92

Portal konstatuje da tenzije između Beograda i Zagreba neprekidno rastu, a ukidanje ćirilice na tablama javnih ustanova u Vukovaru je odnose dve zemlje dovelo do još značajnijeg pogoršanja.

Profesor dr Višeslav Raos sa Fakulteta politički nauka u Zagrebu kaže da su tenzije u odnosima sa susednom Srbijom i Slovenijom posledica nervoze jer, kako kaže, ni vlast ni opozicije ne smeju da se zamere biračima uoči predstojećih parlamentarnih izbora čiji datum održavanja, doduše, još nije zakazan.

Raos je u izjavi za hrvatsku TV N1 rekao da će se odnosi sa Slovenijom oko arbitraže stišati, a da bi se problemi oko dvojezičnosti mogli razvlačiti decenijama.

Raos, naime, strahuje da bi do eksplozivne situacije u odnosima sa Srbijom moglo doći tokom 18. novembra, datuma koji Hrvatska slavi kao Dan oslobođenja Vukovara.

Inače, parlamentarni izbori u Hrvatskoj nisu zakazani, a prema nekim očekivanjima oni bi mogli biti održani 22. novembra.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: