OEBS o slučaju "Savamala"

Nacionalne vesti - Sreda 28.09.2016 - 14:25

Beograd -- Ministar Stefanović rekao je povodom ocena predstavnika OEBS-a o slučaju Savamala da će tražiti objašnjenje zašto se "grubo meša u unutrašnje stvari Srbije".

OEBS: Rušenje u Savamali treba da zabrine sve građane; Foto: Twitter OEBS: Rušenje u Savamali treba da zabrine sve građane; Foto: Twitter

"Veoma sam neprijatno iznenađen i tražiću objašnjenje da li je to zvanični stav OEBS-a, a ako nije, tražiću izvinjenje i demant", rekao je novinarima ministar policije Nebojša Stefanović komentarišući izjavu predstavnika OEBS-a da bi postupanje policije u slučaju Savamala u aprilu trebalo da brine sve građane.

Kako su preneli mediji, viši savetnik pri OEBS-u u Srbiji Mauricio Salustro je juče na radionici posvećenoj kontroli rada policije rekao da "postoje neoborivi dokazi da je postupanje policije bilo namerno i planirano".

"Da ostavimo po strani šta su uradili kriminalci te noći, ali problem je šta je policija uradila, odnosno, šta policija nije uradila.

Ako pročitate taj izveštaj i ako je tačno to što piše - postoje neoborivi dokazi da je postupanje policije namerno, ne samo namerno nego i planirano na veoma visokom nivou jer u suprotnom ne bi bilo moguće", kazao je Salustro, a preneli su mediji.

Stefanović je danas rekao da je iznenađen, jer se na taj način OEBS brutalno umešao u unutrašnje stvari Srbije na način da ne poštuje ni tužilačku istragu ni sudski postupak koji nije okončan.

Stefanović je dodao da će kada dobije odgovor od OEBS-a ,uputiti zvaničan dopis predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučić o tome šta su naredni koraci MUP-a.

Upitan da prokomentariše zašto MUP nije dostavio izveštaj unutrašnje kontrole ombudsmanu u vezi sa Savamalom Stefanović je kazao da će MUP taj izveštaj dostaviti Tužilaštvu, a oni neka dalje postupaju kako misle da treba.

"Mi ombudsmanu dostavljamo sve što traži, ali on nema prava da se meša u istragu", rekao je Stefanović.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: