Ograničiti zapošljavanje u lokalnoj samoupravi

Nacionalne vesti - Nedelja 07.09.2014 - 12:59

Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je da novim propisima treba ograničiti rast zapošljavanja u lokalnim samoupravama.

Prema njenim rečima, potrebno je i omogućiti bolje popunjavanje radnih mesta tamo gde je to zaista neophodno.
 
Udovički je rekla da najviše problema u lokalnim samoupravama ima zbog "šume propisa" u kojima ima suviše nelogičnosti koje su "često kočnica za mnoge stvari".
 
Komentarišući propise koje treba menjati u lokalnim samoupravama, ona je istakla da se mora uvesti zabrana dodatnog zapošljavanja u loklanim samoupravama, jer to ne možemo da izdržimo, ali i propisati bolje upravljanje javnom svojinom na osnovu Zakona o javnoj svojini. 
 
Ona je navela da je pred državom veliki posao uvođenja, ranije predviđenog, programskog budžetiranja lokalnih samouprava koji predviđa transparentnost trošenja novca, što znači da 
 
će lokalne samouprave morati u budžetima jasno da naznače koje programe i sa koliko novca će finansirati. 
 
 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: