Opozicija kritikuje Sertića, SNS ga hvali

Nacionalne vesti - Sreda 03.09.2014 - 14:48

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je da kandidat za ministra privrede Željko Sertić nema ni stručne i političke kvalifikacije i da će biti samo nova marioneta, dok je njegov opozioni kolega poslanik Nove demokratske stranke, Marko Đurišić, izjavio da Sertić ne uliva poverenje.

Budući ministar privrede (Foto: Tanjug) Budući ministar privrede (Foto: Tanjug)

- Imamo milion privrednika kakav je bio Sertić, on jeste član Srpske napredne stranke, ali nije čak ni njen istaknuti član. Ono što Vučić ovim predlogom želi jeste da i dalje drži sve konce u svojim rukama - ocenio je Živković.

Kako je rekao, Sertić će biti „nova marioneta u rukama nekoga iz kabineta premijera, koji nikada neće biti samostalan u svom radu”.

Poslanik NDS-a Marko Đurišić izjavio je da njegova stranka smatra da Sertićeva biografija ne uliva poverenje.

- Interesantno je da je za razliku od prethodna dva ministra privrede, biografija ovog kandidata značano drugačija. Radi se o jednom partijskom kadru, a ne nekom ko dolazi iz sfere nauke, a nije ni vanstranačka ličnost kao što su bila prethodna dva ministra - rekao je Đurišić.

On je podsetio da je ovo treći ministar privrede u poslednjih godinu dana i kako je rekao, to dovoljno govori o odnosu ove vlade i stranaka na vlasti o tome kako vide stanje u privredi.

- Činjenica je da nema nikakvog plana, da nema nikakve strategije i da je zbog toga Srbija u recesiji i zbog toga građani svakog dana i svakog meseca sve teže žive - ocenio je Đurišić.

SNS će sa zadovoljstvom glasati za izbor Željka Sertića za novog ministra privrede, čija je biografija bez ikakve mrlje, a o njegovoj karijeri govore dela, nagrade i rezultati, izjavio je sa druge strane šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić.

On je obrazlažući odluku SNS, istakao je da je PKS za godinu i po dana, koliko je Sertić bio na njenom čelu, postala uspešan servis za privrednike i dodao da kandidat za ministra privrede ima podršku ostalih privednika.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: