"Opozicija na KiM sprema demonstracije protiv ZSO"

Nacionalne vesti - Ponedeljak 21.09.2015 - 14:01

Kosovska opozicija namerava da organizuje masovne demonstracije protiv Sporazuma o ZSO i Sporazuma o demarkaciji granične linije s Crnom Gorom,piše Koha ditore.

Vinogradi manastira Visoki Dečani. Foto: Sava Janjić Vinogradi manastira Visoki Dečani. Foto: Sava Janjić

Kako navodi prištinski dnevnik, predstavnici opozicije nisu obelodanili datum održavanja protesta, ali su najavili da će ih organizovati nakon potpisivanja peticije protiv ZSO i razgraničenja sa Crnom Gorom, koju su pokrenuli Samopredeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo.

U peticiji se od Vlade Kosova traži da povuče potpis sa sva četiri sporazuma koje su u Briselu potpisali premijeri Kosova i Srbije Isa Mustafa i Aleksandar Vučić, kao i sa Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom koji je dan kasnije potpisan u Beču.Poslanica Samoopredeljenja Aljbuljena Hađiju izjavila je da su predstavnici opozicije odlučni da nateraju premijera Mustafu da povuče potpis sa sporazuma.

Prema informacijama iz tog pokreta, peticiju je do sinoć potpisalo više od 40.000 građana Kosova.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: