Opozicija: Vučić obmanjuje narod

Nacionalne vesti - Petak 08.08.2014 - 12:23

Opozicione Nova stranka i Demokratska stranka optužile su premijera Aleksandra Vučića za to što ugovori sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima nisu javni i zatražile objavljivanje tih ugovora, odnosno onih o prodaji JAT-a i hotela na Kopaoniku.

(Foto: Beta) (Foto: Beta)
Nova stranka optužila je premijera da mesecima obmanjuje narod da će ugovor sa "Etihadom" o suvlasništvu u JAT-u biti dostupan građanima Srbije.
 
- U više navrata je (Vučić) određivao datume kada će ugovor biti obelodanjen, manipulisao tokom predizborne kampanje, na pitanja o ugovoru odgovarao ljutitim i histeričnim tonom - navodi se u saopštenju Nove stranke. 
 
Ta partija je ocenila da je "sramotno" što se predsednik vlade i njegovi saradnici "igraju žmurke sa građanima Srbije i kriju kako i gde troše novac poreskih obveznika, pravdajući se klauzulom iz ugovora koja obavezuje na tajnost". 
 
DS je zatražio da Vlada Srbije objavi i ugovor o prodaji hotela na Kopaoniku šeiku Mohamedu bin Zajedu i izrazila sumnju da je Srbija oštećena u tom poslu. 
 
- Samo na ovom primeru 'burazerske ekonomije' imovina Srbije je umanjena za oko 460 miliona dinara - ističe se u saopstenju i dodaje da je hotel koji je procenjen na 5,5 miliona evra, Vlada otkupila za 2,1 milion, a prodala šeiku 2013. godine direktnom pogodbom za svega 1,5 miliona evra, odnosno da je šejka kvadrat na Kopaoniku koštao 600 evra. 
 
Ta opoziciona partija ponovila je zahtev da Vlada objavi ugovor o osnivanju Er Srbije u partnerstvu sa Etihadom. 
 
Centar za istraživačko novinarstvo BIRN Srbija objavio je u četvrtak nacrte ugovora Vlade Srbije i "Etihad airways" i naveo da iz njih proističe da je Srbija za 51 odsto vlasništva u novoformiranoj kompaniji "Air Serbia" platila višestruko u odnosu na partnera iz UAE. 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: