Optužnica protiv Perčevića

Nacionalne vesti - Petak 30.01.2015 - 12:09

Više javno tužilastvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv vlasnika preduzeća "Interkomerc" Gorana Perčevića i još petoro okrivljenih zbog malverzacija sa kreditima Univerzal banke.

(Foto: mc.rs) (Foto: mc.rs)

Perčević je optužen zbog produženog krivičnog dela zlouptreba položaja odgovornog lica podstrekavanjem.

Bivši direktor Univerzal banke Dragan Tomić, bivša predsednica Izvršnog odbora te banke Ljiljana Stojanović, bivši član IO Milovan Puzović, kao i članovi IO Nevena Belić i Dragoljub Perišić optuženi za produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Perčević, koji je bivši funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) uhapšen je sredinom novembra prošle godine.

On je osumnjičen da je s rukovodstvom Univerzal banke, u kojoj inače nije imao nikakvu funkciju, ugovorio odobravanje 34 kredita firmama koja nisu mogli biti vraćena, što je izazvalo i pad adekvatnosti kapitala banke.

Ministar unutrašnjih poslova, tada je rekao da je iznos kredita koje je Perčević "iskorišćavanjem svog položaja i prekoračenjem granica ovlašćenja" neposredno ugovarao s rukovodiocima Univerzal banke 1,44 milijardi dinara.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: